Хранене

Проверка на купичката – какво се съдържа в храната

Здравето и храненето

Какво, всъщност, съдържа храната за домашни любимци? И защо? Купичката на вашето куче трябва да съдържа достатъчно и балансирано количество от над 25 жизненоважни хранителни вещества всеки ден.

Постигането на хранителния баланс в това отношение е от решаващо значение за качеството на кучешката храна. Ако в дневните дажби се съдържат следните съставки и хранителни вещества, то съдържанието на купичката е правилно:

  •  Въглехидрати (нишесте от зърнени култури, картофи, ориз и т.н.) и мазнини (растителни мазнини, тлъсто месо) като източник на енергия
  •  Протеин включително отделни амино-киселини (от месо и вътрешности, извара, сирене)
  •  Минерали: калций, фосфор, магнезий, натрий, калий и хлор
  •  Микроелементи: желязо, цинк, мед, манган, селен и йод
  •  Мастноразтворими витамини: A, D, E и K и водоразтворими витамини B
  •  Фибри: (плодове и зеленчуци), които регулират движението на червата и имат положителен ефект върху чревната флора.

Храните за домашни любимци, като цяло, напълно отговарят на енергийните и хранителни нужди на кучето, както са дефинирани те в Директивата за храна за домашни любимци. Това означава, че допълнителни добавки не са неободими. Всичко, което трябва да правите, е да съобразите размера, възрастта, състоянието и количеството необходима енергия за вашето куче, когато избирате правилната храна за него.

Съвет: Тези, които хранят с Meradog могат да разчитат на Mera CareConcept – концепцията за грижа на MERA. Цялостната система за хранене се основава на най-новите научни открития и отговаря на всички изисквания  за съвременна и модерна храна за домашни любимци. Висококачествените съставки насърчават здравето, благоденствието и добрите постижения – при всяко куче.