Pure sensitive Insect Protein

MERA Pure sensitive Insect Protein с протеин от насекоми е изключително вкусна, пълноценна храна за чувствителни кучета с хранителни непоносимости или диетични проблеми.

  • Суха храна с протеин от насекоми.
  • Съдържа животински протеин и въглехидрати.
  • Много нисък алергенен потенциал.
  • Екологична алтернатива на месото
  • Рецептата е без съставки, съдържащи глутен.
  • Устойчив продукт.
  • Нашата рецепта избягва използването на:
  • пшеница и ечемик, екзотични източници на месо, оцветители, ароматизанти и консерванти, генетично модифицирани съставки, захар, соя, витамин К3.

 

MERA Pure sensitive Insect Protein с протеин от насекоми – иновативна диета за кучета с хранителни непоносимости.

Сухата храна с протеин от насекоми е особено подходяща за кучета с алергии и хранителни непоносимости. Алергични реакции могат да възникнат само ако имунната система вече е имала контакт със съответния протеин. Тъй като насекомите много рядко се използват като източник на протеин в сухите храни, рискът от алергична реакция е минимален.

MERA Pure sensitive Insect Protein е идеално подходящ за дългосрочно хранене, тъй като кучето, разбира се, получава всички важни хранителни вещества.

Екологична алтернатива на месото

Използването на протеин от насекоми в сухите храни е полезно – не само за кучета с хранителни непоносимости. Източникът на протеин от насекоми предоставя и редица предимства по отношение на устойчивото и дългосрочно хранене за нашите четириноги приятели.

Ефективно извличане на хранителни вещества от органични отпадъци

Насекомите извличат хранителни вещества от органични отпадъци (например странични продукти от селското стопанство или хранителни отпадъци). 1 тон насекоми могат да превърнат 4,5 тона органични отпадъци във висококачествени хранителни вещества.

Нисък разход на вода

За производството на протеини от насекоми се изисква много по-малко вода, отколкото при производството на месо от добитък.

Няма парникови газове метан

Развъждането и преработката на насекоми като източник на протеин не произвежда парников газ метан, който е резултат от конвенционалното фермерство и има 25 пъти по-голям ефект върху озоновия слой от CO2.

Ниско изискване за пространство

Насекомите растат бързо и изискват малко място. Един тон насекоми расте за шест дни и изисква само 20 квадратни метра пространство.

Без отпадъци

Страничните продукти от развъждането и преработката на насекоми като източник на протеин могат да се използват като тор в селското стопанство.

Oписание на L.I.D

По-малкото е повече: за възможно най-добра съвместимост.

В серията храни „Pure sensitive“ ние фокусираме внимание върху най-важните съставки за добро хранене. Това минимизира риска от алергични реакции и хранителни непоносимости.

LID – Limited Ingredient Diat – диета с ограничени съставки – само протеин от насекоми + само ориз

Чиста като природата и фокусирана върху най-важното. Това са нашите „Pure sensitive” рецепти, които са внимателно разработени в съответствие с диета с ограничени съставки (LID). Тази концепция за хранене включва един източник на животински протеин и един източник на въглехидрат, които са съчетани в конвенционални менюта. Това минимизира риска от алергични реакции и хранителни непоносимости. Благодарение на различните вкусове, дори чувствителните кучета могат да се насладят на разнообразна диета.

Позволете на кучето си да се наслаждава на чистотата на природата!

LID – Limited Ingredient Diet

LID означава диета с ограничени съставки и описва концепция за рецепта, в която съставките се фокусират върху най-важното.

 

 

Лек и лесно смилаем

Оризът е лека и лесно смилаема алтернатива в сравнение с останалите зърнените храни.

Само един източник на протеин и въглехидрати

Pure sensitive намалява потенциала от алергии заради единствения източник на животински протеин и единствения въглехидрат, които използва.

 

Рецепта

Състав: ориз 52%, протеин от насекоми* (20%, сушен), оризов протеин, птича мазнина, протеин хидролизат, цвеклова пулпа, ленено семе, монокалциев фосфат, калциев карбонат, натриев хлорид, калиев хлорид, масло от сьомга, слънчогледово олио, екстракт от мая (0,2%, богат на моно-олигозахариди и бетаглюкани), инулин от цикория (0,1%).

*ларви на Hermetia illucens

Аналитичен състав: протеин 22%, мазнини 12%, влакнини 3%, пепел 8%, калций 1,15%, фосфор 0,8%, натрий 0,35%.

Добавки за килограм: Хранителни добавки: Витамин А 12.000IE, Витамин D3 1.600IE, Витамин Е 300mg, Витамин С 200mg, мед (като меден- (II) -сулфат, пентахидрат) 12mg, цинк (като цинков сулфат, монохидрат) 100g, цинк глицин-цинков хелатен хидрат (твърд)) 40 mg, желязо (като железен (II) -сулфат, монохидрат) 200 mg, манган (като манганов- (II) -сулфат, монохидрат) 35 mg, йод (като калциев йодат, безводен) 2,2 mg, селен (като натриев селенит) 0.35mg.

Антиоксидант

Препоръки за хранене

Препоръка за хранене с Pure sensitive

MERA Pure sensitive обикновено се дава суха. Уверете се, че вашето куче има постоянен достъп до прясна вода. Препоръчителните данни са само приблизителни стойности за ден и трябва да бъдат адаптирани към външните условия и предразположенията на вашето куче.

Препоръчваме

Препоръката за хранене е само насока за едно балансирано, ориентирано към нуждите на вашето куче хранене. Тази информация е изчислена в съответствие с най-новите научни познания, но трябва да бъде адаптирана към индивидуалните нужди на вашето куче. Само едно число не може да покрие всички индивидуални различия – като порода, възраст и размер на кучето, ниво на движение, влияния на околната среда (като годишно време, напр: лято, зима) и т.н.

Съхранение

Моля, съхранявайте всички продукти на MERA на хладно и сухо място, така че качеството на нашите продукти да се запази през целия им срок на годност.

Телесно тегло в кг

Препоръчително количество храна в грамове на ден

10

160

15

220

20

270

30

365

40

450

50

535

60

610

70

685

shop_cart